Suomen Canastaliitto - Finlands Canastaförbund ry
   Etusivu            Vuoden paras -säännöt


KIERTOPALKINTOJEN SÄÄNNÖT

 

 

City Canasta Club ry:n lahjoittamille kiertopalkinnoille on liiton johtokunta hyväksynyt seuraavat säännöt:

 

1.  Pokaalit jaetaan vuosittain liiton ja sen jäsenkerhojen järjestämissä kilpailuissa parhaiten menestyneille pelaajille.
Kilpailuilla tarkoitetaan:
Canastan, Samban ja Sitoumussamban SM-kilpailuja
Canastan ja Samban HM-kilpailuja
Vaasan ja Tampereen Canastakilpailuja
Joukkuekilpailuja
Mahdollisia liiton tai sen jäsenkerhojen järjestämiä juhlakilpailuja (täytettäessä tasavuosia).
Edellä lueteltujen lisäksi kerhot järjestäessään muita avoimia kilpailuja voivat anoa liitolta kilpailujen ottamista mukaan vuoden parhaan pelaajan laskentaan edellytyksellä, että kilpailuissa pelataan vähintään viisi peliä. Liiton johtokunta päättää asiasta erikseen kunkin kilpailun osalta.

2.  Menestyminen lasketaan seuraavasti: Jokaisen kilpailun voittaja saa 10 pistettä, toiseksi tullut 9 p., kolmanneksi tullut 8 p. jne. siten, että kymmenenneksi tullut saa yhden pisteen. Poikkeuksena on SM-kilpailujen alkukarsinnat, joista loppukilpailuun selvinneet pelaajat saavat kukin 5 pistettä.
Jos näin lasketuissa pisteissä on vuoden lopussa enemmän kuin yksi pelaaja (koko vuoden yhdessä pelannut pari) listan kärjessä, ratkaisevat voittojen lukumäärät ja ellei paremmuus sittenkään ole selvillä ratkaisevat korttipisteet.

3.  Kiertopalkinnoista pelataan kunnes joku pelaaja on saanut siihen kolme kiinnitystä ja täten saanut sen omaksi.
Mikäli toinen pokaali jää jonkun pelaajan omaksi aikaisemmin kuin toinen on liitto velvollinen hankkimaan uuden pokaalin tilalle.

4.  Mikäli SM-kilpailuissa pari vaihtaa pelaajaa siten, että loppukilpailussa on eri pelaaja kuin karsintakilpailussa, lasketaan pisteet sille pelaajalle, joka on pelannut loppukilpailun. Edellä mainitun pelaajan hyväksi ei lasketa kohdassa 2 mainittuja pisteitä loppukilpailuun selviytymisestä.

5.  Pokaalien kaiverruksen hoitaa ja kustantaa liitto.

6.  Pisteiden laskemisen ja kirjanpidon hoitaa liiton sihteeri.

7.  Palkinnot jaetaan liiton vuosikokouksen yhteydessä.